Žížalí čaj složení

Složení žížalího čaje - přírodní lék pro vaše rostliny

Žížalí čaj, neboli výluh z vermikompostu, je přírodní hnojivo s bohatým a komplexním složením, které výrazně podporuje růst a zdraví rostlin. Jeho přesné složení se může mírně lišit v závislosti na druhu použitých organických materiálů a podmínkách vermikompostování, ale obecně obsahuje:

Hlavní složky:

Huminové a fulvokyseliny: Tyto látky zlepšují strukturu půdy, podporují zadržování vody a živin a stimulují růst kořenů.

Minerální látky: Žížalí čaj obsahuje širokou škálu minerálů, jako je dusík, fosfor, draslík, vápník, hořčík a stopové prvky, které jsou nezbytné pro růst rostlin.

Enzymy: Enzymy v žížalím čaji urychlují rozklad organických látek v půdě a zpřístupňují tak živiny pro rostliny.

Rostlinné hormony: Stimulují růst a vývoj rostlin, podporují zakořeňování a zvyšují odolnost vůči stresu.

Mikroorganismy: Žížalí čaj obsahuje prospěšné mikroorganismy, které zlepšují půdní strukturu a potlačují původce chorob.

Proč je žížalí čaj tak výživný?

 

Žížaly jako přírodní zpracovatelé: Žížaly při konzumaci organických materiálů vytvářejí vysoce kvalitní humus, který je bohatý na živiny a prospěšné látky.

Fermentační proces: Během vermikompostování probíhají složité biochemické procesy, při kterých se organický materiál rozkládá a vzniká žížalí čaj s unikátním složením.

Vyvážený poměr živin: Žížalí čaj obsahuje vyvážený poměr všech potřebných živin, takže rostliny přijímají přesně to, co potřebují.

 

Jelikož se jedná o přírodní hnojivo a každý výrobce přidává do vermikomposterů jiné suroviny pro krmení žížal platí zde pořekadlo, co kus to originál.

Přesné složení žížalího čaje a hodnoty jednotlivých prvků prokáže až laboratorní rozbor.

Zpět do obchodu